Huomion kiinnittivät kummalliset vaaleakukkaiset laukat tässä yhtenä päivänä.
Mustin kintuissa näkyy vielä parin viikon takaisten verikokeiden ja muiden toimenpiteiden jäljiltä karvattomat laikut. Vatsakin on paljas, kun se ultrattiin. Mutta se ei isäntäpantterin menoa haittaa onneksi yhtään.
Tämäpä jännittävää – ja mystistä. Istutin tähän pari erikoisempaa Rare Plantsilta hankittua sipulia vuosikausia sitten, nimittäin Allium orientale eli valkotupsulaukka ja Tulipa ferghanica. Siirsin sittemmin molemmat alppipenkkiin, kun olin sen perustanut (tulppaania en ole sen koommin nähnyt).
Nyt tätä kirjoittaessani hain samalla laatikon, jonne olen tunkenut kaikki taimilaput ja lähetyslistat kasvitilauksistani. Löysin yllä mainitun Rare Plantsin tilauksen pakkauslistan vuodelta 2011, jonne olin lisäksi käsin kirjoittanut lajin Allium darwasicum (yellow form). Jopas jotakin, onneksi olen säästänyt jokaisen lapun! Olin täysin unohtanut tämän laukan ja ilmeisesti se ei ole kukkinut kymmeneen vuoteen, ainakaan niin, että olisin ollut kotona sen näkemässä.
Mutta siirrytäänpä takaisin hobittipenkkiin. Ransu näyttää, missä se on.Se kuulemma kaipaa kuivaa kasvupaikkaa, siksi sen varmaan hobittipenkkiin istutinkin, sillä tässä on hiekkamaata talon seinämällä. Mutta aika varjoisaa tässä on tällaisille vuoriston kasveille. Voisin siirtää tämänkin alppipenkkiin, sillä siellä näyttävät laukat viihtyvän.
Siellä hobitit ovat punaisen villin penkin takana, vanhan talon länsipäädyssä.
Hobittipenkissä on vähän muutakin kuin hobitteja. Puna-valkoinen akileija 'Red Hobbit' siinä kasvaa kaksin kappalein, sitten on 'Bilbo' -narsisseja. Valkoiset kukat ovat narsissivuokko ja nuokkutähdikki, joka näkyy viihtyvän tässä hyvin.
Korkeat laukanvarret ovat sinilaukkaa, on mukavaa, että se viihtyy! Se on kuivien paikkojen laji, siksi sitä tähän pistin.
Koska hobittipenkissä täytyy olla matalaa kivijalan mataluuden takia, voisinkin keräillä tähän ihania varjohiippoja! Mutta niiden täytyy olla sopivan nimisiä hobiteille, jotta ne eivät aiheuta painajaisia ja vaaratilanteita. Esimerkiksi viime vuonna Mustilan taimipäivästä hankittu aarre 'Buckland Spider' ei käy alkuunkaan, siitä tulee mieleen kamala Lukitari. Mutta esimerkiksi tarhavarjohiippa 'Galadriel' olisi varmasti sopiva lisäys.
Haaveilen myös Janis Ruksansin Tolkien-nimisistä kiurunkannuksista, mutta hobittipenkki saattaa kesällä olla rutikuiva pitkiäkin kausia ja se olisi kiurunkannuksille huonompi juttu.
Karvasinilatva – Polemonium boreale
Kiurunkannus – Corydalis
Narsissivuokko – Anemone narcissiflora
Nuokkutähdikki – Ornithogalum nutans
Sinilaukka – Allium caeruleum
Sinipiikkiputki – Eryngium planum
Varjohiippa – Epimedium